fbpx

Zure peeling - huidreiniging op maat

Op zuur gebaseerde behandelingen zijn een zeer populaire huidreinigings- en gladmakende methode die in bijna elke schoonheidssalon wordt aangeboden. Het is echter de moeite waard om te weten welk zuur je moet kiezen, omdat elke soort verschillende eigenschappen en effecten heeft. Daarom moet deze behandeling altijd worden gekozen op basis van het type huid en de bijbehorende problemen.

Na de behandeling met het zuur is het belangrijk dat u direct na het bezoek aan de salon, gebruik maakt van een hoge bescherming tegen de zon. Het zal ook nodig zijn om het gezicht grondig te hydrateren.

De beste en veiligste periode voor cosmetische behandelingen met zuren is laat in de herfst en in de winter.

Salicylzuur
Salicylzuur heeft antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen. Het is dus ideaal voor een huid die gevoelig is voor acne. Het vermindert duidelijk de zichtbaarheid van littekens, reinigt en vernauwt de poriën, reguleert de talgproductie, verwijdert mee-eters en helpt ook de opperhuid te regenereren. Het zuur is ook nuttig voor mensen met een gecombineerde en vette huid die de glans van de huid onder controle willen hebben en voor mensen die worstelen met ernstige verkleuring of de negatieve effecten van zonnebaden.

Glycolzuur
Glycolzuur is een uitkomst voor de rijpere huid, omdat het ingrediënt rimpels aanzienlijk vermindert, de huidskleur verheldert en de aanmaak van collageen stimuleert. Bovendien verzacht het de teint, vermindert het acne littekens en maakt de verkleuringen lichter.

De gunstige effecten van dit zuur zijn zeer geschikt voor zowel volwassen dames die voor hun anti-age profylaxe willen zorgen, als voor jongere mensen met acne of een gecombineerde huid.

Lactobionzuur
Omdat lactobionzuur uiterst teer is en geen irritatie of andere bijwerkingen veroorzaakt, worden behandelingen met dit zuur voornamelijk aanbevolen voor mensen met een atopische, droge, gevoelige en couperose huid.
Het zuur kan zelfs worden gebruikt door mensen die lijden aan psoriasis, rosacea of eczeem. Bovendien is het zo veilig dat het zelfs in de zomer kan worden gebruikt, wat een echte uitzondering is bij zuren.

De werking onderscheidt zich door huidregeneratie en hydratatie, het kalmeren van irritaties en een zachte peeling gecombineerd met huidreiniging.

 

Melkzuur
Melkzuur heeft een exfoliërende en hydraterende werking. Het reinigt de huid duidelijk en exfolieert de dode huid.
Tegelijkertijd verzacht het, kalmeert het irritaties, verheldert het ook verkleuringen en egaliseert het de kleur.

Het werkt voor veel huidtypes: vette, gemengde met vergrote poriën, acne, doffe volwassen huid, maar ook voor gevoelige en droge huid.

Amandelzuur
Amandelzuur is een van de milder werkende zuren. Na het aanbrengen is de huid duidelijk lichter, mooier en gereinigd. Het heeft uitstekende antibacteriële eigenschappen en werkt tegelijkertijd zacht en veroorzaakt geen snelle vervelling van de opperhuid. Mensen met een gevoelige, maar onzuivere huid, evenals mensen met een gecombineerde of acne huid, die mildere behandelingen waarderen, zullen profiteren van de gunstige effecten.

 

Ferulinezuur
De effecten van ferulazuur worden vooral gewaardeerd door mensen met een rijpe huid met diepe rimpels of met de eerste duidelijke tekenen van veroudering. Welk effect? Het is een sterke antioxidant die bestaande vrije radicalen bestrijdt en vermenigvuldiging ervan voorkomt, de effecten van fotoveroudering vermindert en de productie van collageen stimuleert.

 

© 2020 AliceSkinCare. All Rights Reserved.